ULAT BUKU SEMUA... HARGA HEBAT!!

ULAT BUKU / BOOKWORM / BOOKADDICT SEMUA...
Jom dapatkan BUKU dengan harga DISKAUN ISTIMEWA 12% SETIAP HARI... Caj kurier MINIMUM...

Hubungi Kami

Hubungi Kami

Thursday, 17 May 2012

Hikayat Hang Tuah ~ Noor Suraya

“Melalui Hikayat Hang Tuah, kita dibawa masuk ke dalam jiwa dan perlakuan Hang Tuah, Raja Melaka dan Hang Jebat, dan dengan itu mengenal sudut dan sosok kehidupan mereka yang melambang watak-watak bangsanya.

Karya ini memperlihatkan suatu genius sastera yang tiada tolok bandingnya. Genius ini terbayang pada jalan ceritanya konflik nilai dan kata hati, dan juga pada tema yang melihat bahawa bangsa Melayu itu terbelah jiwanya - di sebelah pihak sebagai hamba atau penurut setia, dan di sebelah pihak lainnya sebagai pemberontak yang melawan raja yang zalim.”~ SN Muhammad Haji Salleh

Hikayat Hang Tuah terbitan JS Adiwarna dengan 200 ilustrasi berwarna-warni ini dapat mengembalikan keinginan anak-anak muda membaca hikayat Melayu yang kian dilupakan. Buku cerita ini sesuai untuk rujukan siapa sahaja tanpa mengira usia.

JS Adiwarna Publications & Distributors menerbitkan Hikayat Hang Tuah dengan gaya bahasa yang lebih kontemporari tetapi tetap mengekalkan akar bahasa, cerita dan tradisi Melayunya.

***** 

(SEM) RM79.00 - RM69.50
(S/S) RM85.00 - RM74.80

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...