NOVEL / BUKU UNTUK SEMUA... DENGAN HARGA HEBAT!!

PEMINAT TEGAR novel & buku semua.
Jom dapatkan bahan bacaan menarik dengan harga DISKAUN ISTIMEWA 12% SETIAP HARI... Caj pos adalah MINIMUM...

Hubungi Kami

Hubungi Kami

Monday, 14 May 2012

Syurga Merinduimu ~ Amaluddin Mohd Napiah

‘Wahai lelaki tua, selamatkanlah aku daripada ular ini dan semoga Allah menyelamatkanmu jua.’ Lelaki itu pun menangis dan berkata: ‘Aku ini lemah dan ia (ular) pula lebih kuat daripadaku. Berlarilah dengan segera. Semoga Allah merupakan buatmu sesuatu yang menyelamatkanmu daripadanya. Aku pantas berlalu terus ke hadapan. Lalu aku pun naik ke atas satu anjung daripada anjung-anjung hari kiamat itu. 

Lalu aku melalui tepi beberapa tingkatan api neraka dan aku hampir-hampir terjatuh ke dalamnya disebabkan pergelutanku itu. Maka satu suara menjerit: ‘Berundurlah kamu! Kamu bukan daripada ahlinya.’ Lalu aku berasa senang dengan kata-katanya itu dan aku pun berundur.

---------------
SYURGA MERINDUIMU merupakan himpunan pilihan 30 bab (artikel). Menggunakan ayat-ayat, contoh dan analogi yang mudah untuk dihadam oleh khalayak pembaca. 

Selain daripada ayat-ayat suci al-Quran, hadis Nabi SAW, kata-kata Sahabat dan para ulama, kisah-kisah teladan adalah isi (kandungan) yang menjadi teras dan pokok perbahasan di dalam setiap bab yang mudah-mudahan ‘menyuntik’ semangat dan motivasi diri untuk terus beribadah, beramal soleh, menuntut ilmu, berjuang dan bermujahadah demi mendapatkan redha Allah Tabaraka wa Taala.

*****

(SEM) RM24.00 - RM21.10
(S/S) RM26.00 - RM22.90

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...