ULAT BUKU SEMUA... HARGA HEBAT!!

ULAT BUKU / BOOKWORM / BOOKADDICT SEMUA...
Jom dapatkan BUKU dengan harga DISKAUN ISTIMEWA 12% SETIAP HARI... Caj kurier MINIMUM...

Hubungi Kami

Hubungi Kami

Monday, 16 July 2012

Urusan Cinta Belum Selesai ~ Imaen

Sudah lima hari Cinta ke Tanah Suci.

Dan Rauf (konon-kononnya) sudah berikrar tak mahu peduli lagi pada Cinta. Sebut nama Cinta pun dia tak mahu lagi. Apatah lagi mahu merasa Cinta itu juita hatinya. Lima hari ke, 50 hari ke, 500 hari ke, 5 000 hari ke, 50 000 hari ke, bukan ada kena-mengena dengan aku pun.

Betul ke begitu, Rauf... betul ke tak mahu peduli?

TAK... memang tak begitu. Dia memang rindu pada Cinta. Amat rindu. Sebelum ini, kalau dia rindu pada Cinta, dia akan buka Google Map. Kemudian taip alamat Cinta. Tak dapat tengok Cinta dapat tengok bumbung rumah Cinta samar-samar dalam Google Map pun cukuplah. Tapi kini dia tak berbuat begitu lagi. Dia lawan perasaannya itu. Lawan sungguh-sungguh macam HAMAS lawan Israel. Lawan sampai menang atau mati!

Payah sungguh melepaskan diri daripada Cinta!

Sebab...???

Rauf ini mencari makan seputar novel Melayu. Sedang perkataan ‘cinta’ mungkin antara perkataan yang paling banyak ada dalam banyak novel Melayu di Malaysia selepas perkataan ‘aku’, ‘kau’, ‘mu’, ‘pandang’, ‘renung’, ‘tenung’, ‘kata’, ‘tanya’ dan ‘senyum’.

Dan setiap kali dia menemui perkataan

‘cinta’ dia akan teringat pada Cinta.

Tak patut sungguh bapa Cinta dulu namakan anaknya Cinta. Hanya menyusahkan orang yang mencintai anaknya tapi cinta tak berbalas saja!

*****

(SEM) RM20.00 - RM17.60
(S/S) RM23.00 - RM20.20

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...