ULAT BUKU SEMUA... HARGA HEBAT!!

ULAT BUKU / BOOKWORM / BOOKADDICT SEMUA...
Jom dapatkan BUKU dengan harga DISKAUN ISTIMEWA 12% SETIAP HARI... Caj kurier MINIMUM...

Hubungi Kami

Hubungi Kami

Thursday, 9 November 2017

Bisikan Paranormal ~ Akma Saidon

(SEM & SS) RM28.00 > RM24.60

Dendam lama berdarah kembali…
Akibat dendam dan sumpah generasi lalu, keturunan ketujuh Megat Zaman Shah terpaksa menanggung sengsara. Cemburu, dendam, cinta dan kasih sayang dirangkum menjadi satu, lalu mengheret keturunan ketujuh dari Vila Dyruzz menuju ke Desa Senandung. Desa yang penuh dengan bisikan syaitan. Dan mereka, keturunan ketujuh itu terpaksa melakonkan kembali segala apa yang telah terjadi ratusan tahun lalu.

“Ingat Zaman Shah! Aku bersumpah atas nama ibuku! Aku bersumpah atas nama TUHANku! Akan aku binasakan kau dan keturunanmu!”- Raden Lestari

“Macam ada yang menumpang dalam jasad dia. Bukan satu, tapi lebih dari itu.”- Megat Mukhriiz.

“Aku dapat rasa, ada geruh yang sedang menunggu. Geruh yang lebih hebat dari sebelumnya.” –Mayang Kaila.
Nantikan kemunculannya!

SINOPSIS
Keturunan Megat Zaman Shah telah memenuhi jemputan undangan yang menjadi tradisi turun-temurun keluarga mereka. Satu demi satu perkara berlaku yang merumitkan permasalahan yang ada. Kebolehan seorang demi seorang daripada mereka teruji, namun petanda yang diterima tetap juga tidak ketemu jawapan yang dicari.

Hari demi hari, satu per satu rahsia yang tersimpan rapi terbongkar dengan sendirinya. Namun, setiap rahsia yang terbongkar punya bayaran tersendiri. Bayaran yang hanya mampu dibayar mereka, keturunan ketujuh Megat Zaman Shah!

“Semuanya permainan syaitan. Janjinya dengan Allah untuk menyesatkan anak Adam tidak pernah dilupai. Hati-hatilah! Musuh utama sedang mencari keturunan Megat Zaman Shah. Kalian perlu berhati-hati! Kalian keturunan ke tujuh, keturunan yang disumpah! Kalian memang perlu lebih berhati-hati!” – Megat Arryan Shah.

“Sebabnya, ibu mendapat tahu bahawa Megat Haleem itu datangnya dari darah Megat Zaman Shah! Dia adalah keturunan keenam dari darah keturunan yang Raden Lestari sumpah. Dan Nadya pula adalah keturunan ketujuh! Keturunan yang akan memulangkan segala sakit yang telah diberikan Megat Zaman Shah dan Mayang Juwita kepada Raden Lestari dahulu!” – Raden Murni.

Mampukah mereka, lapan anak muda keturunan ketujuh Megat Zaman Shah merungkai segala persoalan dan secara tak langsung mematahkan segala sumpah dendam kesumat generasi lalu yang merantai kehidupan mereka?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...