Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Tuesday, 29 January 2019

Lelaki Separuh Romantik ~ Farah Deraman

(SEM & SS) RM27.00 > RM23.80

Cinta pertama Aira bersama Hakimi telah lama tersulam indah sejak zaman sekolah menengah lagi. Namun, impian mereka untuk ke jenjang pelamin musnah di tengah jalan bila mama Aira, Puan Azlinda bermati-matian menghalang dengan alasan Aira tidak akan bahagia menjadi isteri kedua Hakimi.

Aira akur. Sementelah mamanya sendiri telah merasakan peritnya hidup bermadu.

Tika pintu hati ditutup rapat untuk lelaki, Zafran hadir menawarkan sesuatu yang tidak masuk akal dan tidak pernah terlintas di benak Aira.

“Aku tanya kau. Kau nak date yang macam mana?” - Zafran.

“Maksud kau?” - Aira.

“Yelah. Maksud aku… date macam mana yang kau impikan? Satu. Romantik? Dua. Half romantic? Atau… tiga. Zero romantic? Pilih satu.” – Zafran.

Menyedari diri sudah kalah dengan rencana Zafran, Aira beralah. Mungkin Zafranlah kebahagiaan yang dia cari-cari selama ini. Mungkin Zafranlah lelaki terakhir dalam hidupnya. Mengenali Zafran buat Aira percaya cinta terakhir itu lebih indah.

Tika dirinya berada di ambang bahagia, badai hadir menguji untuk kali kedua. Kerana kisah hitam mamanya, Aira nekad membawa dirinya jauh dari cinta Zafran.

“Aku tak sempurna, Zaf.” – Aira.

Apakah kisah hitam mama Aira itu? Adakah Zafran bisa menjadi lelaki terakhir dalam hidup Aira? Ataupun… adakah Hakimi datang semula merayu cinta Aira setelah Aira meninggalkan Zafran?