Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Sunday, 7 November 2021

Sungguh Aku Rindu Kamu ~ Nurharyati Ishak

(SEM & SS) RM30.00 > RM29.00

Neylie Maisarah- Aku keliru. Bila hati dah tersuka, lelaki itu macam tidak serius dengan sikapnya. Bila keluarga menjodohkan aku dengan anak jiran tetangga, dia pula merajuk entah apa-apa. Kerana terluka, aku terima jodoh pilihan orang tua. Tapi hati ini tercarik teruk dengan pemergiannya. 

Eqbal- Aku suka kau, tetapi aku tak boleh terima kau sebagai isteri. Aku cintakan orang lain. Tapi… aku silap, rupanya muka kau yang hodoh itulah yang aku tergila-gilakan separuh mati. 

Eqram- Sungguh abang cinta awak. Tak kiralah muka awak tak lawa, tetapi abang kenal siapa awak yang sebenar. Cinta abang sampai ke hujung nyawa. Abang cinta awak sampai mati. 

Dann- Betapa lama aku di sisi kau. Selalu aku ucapkan aku cinta kau, aku suka kau. Tapi kenapa kau masih tak nampak. Sejak kecil kita bersama. Apa, kau ingat luahan hati aku ini tak laku? Pandanglah aku, Neylie. Walaupun cuma sekali, berilah perhatian kepada aku. 

Neylie Maisarah punyai perangai pelik. Wajah yang cantik, tetapi suka menyamar menjadi gadis paling hodoh, bergigi jongang. Semuanya kerana ingin menguji keikhlasan hati lelaki untuk jadikan suami. Ah, ini sebab trauma kes kematian arwah Julia punya angkara. Kalau tidak kerana bekas suami Julia, tidaklah dia bencikan kaum lelaki sebegitu sekali sampai sanggup menyamar untuk mengelak daripada mata keranjang lelaki.