ULAT BUKU SEMUA... HARGA HEBAT!!

ULAT BUKU / BOOKWORM / BOOKADDICT SEMUA...
Jom dapatkan BUKU dengan harga DISKAUN ISTIMEWA 12% SETIAP HARI... Caj kurier MINIMUM...

Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Monday, 16 May 2016

Tolong Bagi Hati Awak ~ Hannah Ezaty

Bagi Merah, lelaki semuanya sama. Suka mengambil kesempatan dan tidak bertimbang rasa. Disebabkan seorang lelaki, dia disumbat ke dalam lokap dan kerana seorang lelaki juga dia dikeluarkan dari sana.

Nama saya Adrian Syah. Panggil saja Adrian. - ADRIAN

Adrian hadir tanpa diduga pada masa, tempat dan keadaan yang tepat. Merah yang kehilangan tempat berteduh, kesempitan duit dan tiada pekerjaan tetap tiba-tiba dihulur bantuan. Kehidupannya berubah sekelip mata tetapi Merah tetap tak mahu percaya sehingga dia menuduh Adrian punya agenda.

Tak ada manusia kat dunia ni yang jujur pun! Semuanya nak mengambil kesempatan. Buat baik tapi sebenarnya penuh dengan agenda! - MERAH

Saya bukan orang jahat dan berniat nak buat bukan-bukan. Saya ikhlas bantu awak. -ADRIAN

Dek satu insiden, perlahan-lahan Merah mulai meletakkan kepercayaannya kepada Adrian. Tapi hidupnya mulai tergugat dengan kehadiran Amanda, si kucing parsi yang gemar mencari pasal dengannya. Tak cukup Amanda, bosnya pula Andhika mulai menunjukkan minatnya terhadap Merah malah Adrian juga suka bergurau soal hati dengannya sehingga dia tersepit antara ketiga-tiga mereka.

Tanpa diduga, Merah tiba-tiba diisytihar sebagai Rhea Atilia, gadis yang hilang sejak dua puluh tahun dulu. Seluruh kepercayaannya terhadap Adrian gugur satu per satu bila dia merasakan yang Adrian mengkhianatinya. Kerana Adrian, identiti sebenar Merah terbongkar. Kerana Adrian, Merah rasa yang dirinya diperkotak-katikkan lantas keputusan drastik diambil dengan menghilangkan diri. Berbulan Adrian menjejakinya dan bila ketemu, Merah pula meletakkan syarat.

Saya akan balik dan jadi Rhea Atilia tapi dengan satu syarat. Awak kena jauhkan diri daripada saya. - MERAH

Bila Adrian sedang mengotakan janjinya untuk menjauhi Merah, Merah rasa dia pula yang mahu mungkir janji. Kenapa dengan hatinya? Kenapa dengan jiwanya?

Tolong la, Adrian. Tolong jangan buat saya macam ni. Tolong jangan hukum saya terus-terusan sebab saya tak sanggup dah nak hadap semua ni. - MERAH

Bolehkah Adrian bagi hatinya pada Merah yang ego dan terlalu pentingkan perasaan sendiri? Mampukah Adrian teguh dengan janjinya atau jadi pemungkir janji? Bagaimana dengan hati mereka? Bakal bersatu atau berkecai begitu saja?
*****
(SEM & S/S) RM26.00 > RM22.90

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...