Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Thursday, 14 February 2019

Senafas Rindu ~ Damya Hanna

(SEM & SS) RM30.00 > RM26.40
Tegarkah dia berdepan dengan kenyataan andai diri masih dihimpit kenangan lalu? Ke mana jua langkahnya dibawa, kisah duka yang pernah terpalit itu amat sukar diluputkan daripada ingatan. Tanpa kata-kata perpisahan, Shafiqah kabur daripada pandangan mata. Lantaran itu, jiwa Fariz terus lumpuh tak keruan. 

Bertahun lamanya memendam rasa, kemunculan Viviana menarik perhatian. Pertemuan pertama yang terjadi bagai dirancang, namun hakikatnya ada rahsia yang tersingkap. Fariz tidak mampu mengelak andai itu sejarah yang bakal terukir dalam episod hidupnya. Syafiqah adalah kenangan dan kehadiran Viviana adakalan mencuit hati lelakinya. Apakan daya, perbezaan adat dan agama menyekat diri untuk berangan-angan tinggi. 

Di saat kemelut melanda diri dengan kebetulan yang tercipta, ada senafas rindu yang bertamu dengan kehadiran Siti Nur Ain. Fariz pasti... Sinar buatnya akan terserlah andai mereka tabah menghadapi dugaan. 

Antara Syafiqah, Viviana dan Siti Nur Ain... Fariz hanya memilih satu. Naumn, akan ada hati yang pasti terluka dengan keputusannya. Dia sekadar menyerah.