Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Monday 21 February 2022

Adanya Engkau ~ Ieya Sya

(SEM & SS) RM32.00 > RM31.00

Naira – Gadis manis yang murah dengan senyuman. Tetapi menangis terluka ketika sendirian. Ada kesedihan dan rasa terkilan menjadi bebanan yang sukar dilepaskan. Karl – Pemuda yang cukup pakej sebagai lelaki pujaan, punyai segala-galanya termasuklah tiga sahabat yang setia. Namun dingin dan menutup pintu hatinya untuk wanita lain. Mereka dipertemukan di Langkawi atas alasan cuba mencari keserasian dalam perjodohan keluarga. Sekembalinya dari sana, si gadis yang mulanya menerima, kini menolak. Tapi sebaliknya pula bagi Karl. 

“Karl setuju mak pergi merisik Naira.” – Karl 
“Kita tak patut berkahwin, Karl.” – Naira 

Perkahwinan itu terjadi juga walau tujuannya tidak sama. Dalam proses mengenali diri, tanpa mereka sedar ada hati disentuh rasa. Ada jiwa berlagu cinta. Namun belum sempat berkembang, kehadiran kekasih lama mengkucar-kacirkan keadaan. 

“Saya masih cintakan awak.” – Fara 
“Kau betul, Alli. Aku tak sanggup bayangkan hidup tanpa dia.” – Karl 
“Awak masih cintakan dia. Awak tak move on langsung, Karl.” – Naira 

Saat hubungan di hujung tanduk, persoalan yang sentiasa menjadi bebanan dalam fikiran Naira akhirnya terjawab juga. Semakin menambah luka di hatinya. “Dia yang patut mati dari dulu lagi. Bukan anak saudara saya.” – Naira Apakah peristiwa yang membuatkan Naira menderita? Siapa pula yang menjadi pilihan Karl? Kekasih hati yang setia menanti, atau isteri yang rela mengundur diri?