Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Monday 8 May 2017

Bibik Milenium ~ Aein Dhiyauddin

(SEM & S/S) RM27.00 > RM23.80

“Aku, bibik milenium. Bibik Milenium sangat menjaga penampilan. Mesti Vogue walaupun setakat cuci tandas. Faham?” – Suhaila

Hadirnya SUHAILA AILEEN membuatkan hidup TENGKU KHALIS AIMAN huru-hara. Dipaksa bernikah dengan seorang bibik, dia terpaksa akur kerana harta papanya. Bagi Suhaila pula, berkahwin dengan seorang lelaki asing saat hatinya terluka bukan suratan yang dipinta. Apatah lagi menjadi isteri kepada lelaki yang paling dibenci olehnya.

Namun, siapalah kita untuk menafikan kuasa Ilahi. Dalam marah ada sayang. Dalam benci muncul pula cinta. Makin ditepis makin terasa. Nakal Suhaila jadi igauan Khalis. Senyuman Khalis buat Suhaila tergoda. Bibir sekata melantun benci, dalam hati melagu kata rindu.

“Kau dah jatuh cinta kat aku ke belum?” – Khalis
“Aku tak nak jatuh hati kat kau. Kau tu kejam!” – Suhaila

Namun sejarah hitam memburu Suhaila. Aib yang disimpan mula menjadi racun dalam hubungannya dengan Khalis. Angkara khianat, sekali lagi dia gagal dalam cinta.

“Kau anak pelacur, kan? Kau perangkap aku sebab konon nak sucikan nama busuk kau tu.”- Khalis

Sekali lagi Suhaila terpaksa berdepan dengan ujian. Kerana asal keturunannya dia putus tunang. Dengan alasan yang sama juga Khalis menghalaunya. Suhaila membawa diri.

Saat dia mampu berdiri kembali, muncul Khalis menagih cintanya. Sedangkan sudah ada jejaka lain yang menanti.

“Aku rindu bibik milenium aku. Tolonglah jangan tinggalkan aku.” –Khalis

“Suhaila Aileen… will you marry me?”- Haris

Siapakah pilihan Suhaila? Menolak Khalis hatinya sakit. Menerima cinta Khalis, hatinya juga sakit. Mampukah kisah cinta mereka kekal hingga ke syurga jannah?