Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Thursday 19 April 2018

Andai Lenaku Terhenti ~ Mia Kiff

(SEM & SS) RM27.00 > RM23.80

Tanpa prasangka, DIANDRA menerima MALIQUE sebagai suami dan perkahwinan mereka direstui keluarga Malique. Namun kebahagiaan seakan-akan berakhir setelah Diandra berjaya membongkar niat sebenar Malique mengahwininya selama ini. Dunianya seakan-akan gelap kerana hidup dengan keluarga yang berpura-pura. Konflik yang mula tercetus telah menanmbahkan kelukaan hati Diandra. Dia rasa dikhianati suami sendiri!

Sejak awal lagi Diandra sedar yang rupanya biasa-biasa saja. Cantik dan bergaya memang jauh sekali. Dalam fikirannya, lebih fikirkan nak cari duit untuk teruskan hidup daripada melawa. Dah hidupnya hanya sebatang kara dan dibesarkan di rumah anak-anak yatim. Hanya kerana seorang lelaki, tiba-tiba hidupnya berubah. Berubah 360 darjah. Tak sangka!

Muncul Malique memberi jambangan hati biarpun pada mulanya Diandra rasa curiga terhadapnya, namun akhirnya dia terpaut pada kesungguhan lelaki itu. Lagipun selama ini lelaki langsung tak pernah memandang dirinya yang selekeh. Masih terngiang-ngiang perbualannya dengan Malique dahulu, sebelum dia menerima lelaki itu…

“Hati saya tak semurah muka saya. Baik awak cari perempuan lain kalau dah terdesak sangat..” – DIANDRA HASSAN
"Kalau saya nak perempuan lain, dah lama saya kahwin. Masalahnya, tak ada perempuan yang buat saya rasa nak berkahwin kecuali dengan awak sorang aje. Bukan itu namanya jodoh ke?” – MALIQUE

Rupa-rupanya kata-kata manis Malique itu palsu belaka… Dan Diandra mula bertindak balas atas segala perbuatan Malique terhadapnya. Diandra bangkit membalas dendam. Namun, bahagiakah dia setelah mendapat apa yang dia mahu?

Mampukah dia membuang rasa cinta yang mendalam pada lelaki itu?
Sementara itu, perasaan Malique pula mula tidak keruan… Pemergian Diandra membuatkan Malique tersedar yang dia sebenarnya mencintai Diandra. Mampukah dia meraih semula kasih isteri yang telah padam buat dirinya?