ULAT BUKU SEMUA... HARGA HEBAT!!

ULAT BUKU / BOOKWORM / BOOKADDICT SEMUA...
Jom dapatkan BUKU dengan harga DISKAUN ISTIMEWA 12% SETIAP HARI... Caj kurier MINIMUM...

Hubungi Kami

Hubungi Kami

Monday, 6 April 2020

Tafsir Surah Al-Anfal dan Juzuk 9 ~ HAMKA

(SEM & SS) RM25.00 > RM22.50

Antara kandungan:
Surah al-a’raf (tempat tertinggi)
Timbul, Berkembang, dan Hancurnya Suatu Umat
Perjuangan Musa a.s.
Ahli-Ahli Sihir Dikumpulkan
Musa dan Firaun
Musa dan Firaun (II)
Musa dengan Bani Israil (I)
Musa dengan Bani Israil (II)
Pimpinan Jiwa Umat Menghadapi Ketentuan Ilahi
Musa dengan Bani Israil (III)
Kesucian Nabi Allah Harun
Musa dengan Bani Israil (IV)
Anggapan Ahlul Kitab Tentang Rasul Terakhir

77 Resipi Cepat & Sedap Rice Cooker ~ Chef Hanieliza

(SEM & SS) RM27.00 > RM24.30

Kini tiada alasan lagi untuk tidak memasak. Tanpa periuk yang canggih, pelbagai masakan yang enak dapat dihasilkan. Chef Hanieliza tampil dengan buku resipi terbaru bertajuk 77 Resipi Cepat & Sedap Rice Cooker.

Resipi Ayam / Daging
Resipi Ikan / Makanan Laut
Resipi Nasi
Resipi Mi / Pasta
Resipi Tauhu / Telur
Resipi Kuih-Muih / Dessert
Resipi Kerabu, Salad, dan Sayur

Doa Dalam Al-quran: Kisah & Tafsiran ~ Ustaz Jafri Abu Bakar Mahmoodi

(SEM & SS) RM18.00 > RM16.20

Al-Quran adalah rujukan terbaik bagi umat manusia. Padanya ada segala-galanya. Termasuklah doa-doa yang seringkali diamalkan oleh umat Islam. Beramal dengan doa dari Al-Quran dapat meningkatkan keyakinan pada doa yang dilafazkan.

Bahkan, beramal dengan pengetahuan mengenai kisah dan tafsiran di sebalik doa itu, tentunya dapat meningkatkan kebergantungan kita kepada Allah S.W.T., Yang Maha Agung. Kepada siapa lagi dapat kita letakkan kebergantungan, jika tidak kepada Yang Maha Agung yang menciptakan kita?

Antara Kandungan:
Bab 1 : Doa dan Tafsiran Surah Al-Baqarah : 127
Bab 2 : Doa dan Tafsiran Surah Al-Baqarah : 128
Bab 3 : Doa dan Tafsiran Surah Al-Baqarah : 201
Bab 4 : Doa dan Tafsiran Surah Al-Baqarah : 250
Bab 5 : Doa dan Tafsiran Surah Al-Baqarah : 286
Bab 6 : Doa dan Tafsiran Surah Al-Baqarah : 286
Bab 7 : Doa dan Tafsiran Surah Al-Baqarah : 286
Bab 8 : Doa dan Tafsiran Surah Al-Imran: 8
Bab 9 : Doa dan Tafsiran Surah Al-Imran: 9
Bab 10 : Doa dan Tafsiran Surah Al-Imran: 16
Bab 11 : Doa dan Tafsiran Surah Al-Imran: 38

365 Tip Didik Anak Remaja Gaya Rasulullah ~ Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki

SEM & SS) RM22.00 > RM19.80
Seronok sangat apabila dapat geng dalam kalangan remaja.

Anak-anak kita apabila sudah menginjak ke usia remaja memang boleh diharap sangat kerana idea mereka sentiasa segar, berani mencuba, dan mereka menjadi harapan umat. Tetapi apabila tidak kena cara, boleh demam kita menguruskan anak remaja kita yang degil, bertindak sesuka hati, pentingkan kawan, dan selalu melawan!

Buku kompilasi 365 Tip Didik Anak Remaja Gaya Rasulullah
adalah hasil daripada pengalaman yang diadun dengan matlamat keremajaan dan disokong oleh dalil-dalil yang berkaitan.

Terdapat lapan bahagian dalam buku ini iaitu:
1)Mengenali Fitrah Remaja
2)Membentuk Keperibadian Anak-Anak
3)Pengurusan Akil Baligh dan Batasan Aurat
4)Komunikasi Berkesan antara Anak Remaja dan Ibu Bapa
5)Melakar Kecemerlangan Masa Hadapan
6)Mengurus Cinta Remaja
7)Membentuk Emosi Remaja
8)Bonus! 60 Tip Mengurus Penyakit Remaja

Tafsir Surah Al-A'raf dan Juzuk 8 ~ HAMKA

(SEM & SS) RM25.00 > RM22.50

Tafsir Surah Al-A’raf dan Juzuk 8 adalah sebahagian daripada Tafsir Al-Azhar. Ia adalah hasil karya terbesar ulama agung nusantara iaitu Profesor Dr. Haji Abdul Malik Karim Amrullah ataupun lebih dikenali sebagai HAMKA. HAMKA menggunakan beberapa metode dalam penyusunan tafsir ini antaranya adalah metode tahlili (analisis), tafsir Al-Quran dengan Al-Quran, Tafsir Al-Quran dengan hadith, tafsir Al-Quran dengan pendapat sahabat dan tabi’in, dan tafsir Al-Quran dengan tafsir muktabar yang lain.

Antara kandungan:
Surah al -An‘am (BINATANG TERNAK)
Pendirian yang Tegas
Peraturan Penyembelihan
Yang Mati Hidup Kembali
Halangan dari Penguasa
Kekalkah Neraka Itu?
Tingkatan-Tingkatan Amal
Pandir
Perbincangan Ulama Tentang Makanan
Makanan yang Haram Bagi Yahudi
Pedoman Hidup
Keluarga Berencana
Beberapa Pengalaman Akibat Pil Anti Hamil
Hukum Sepuluh
Memecah Belah Agama Pada Zaman Moden
Pendirian yang Tegas

Tafsir Surah Al-An'am dan Juzuk 7 ~ HAMKA

(SEM & SS) RM25.00 > RM22.50

Tafsir Surah Al-An’am dan Juzuk 7 adalah sebahagian daripada Tafsir Al-Azhar. Ia adalah hasil karya terbesar ulama agung nusantara iaitu Profesor Dr. Haji Abdul Malik Karim Amrullah ataupun lebih dikenali sebagai HAMKA. HAMKA menggunakan beberapa metode dalam penyusunan tafsir ini antaranya adalah metode tahlili (analisis), tafsir Al-Quran dengan Al-Quran, Tafsir Al-Quran dengan hadith, tafsir Al-Quran dengan pendapat sahabat dan tabi’in, dan tafsir Al-Quran dengan tafsir muktabar yang lain.

Antara kandungan:
Surah al-Ma’idah (HIDANGAN)
Orang yang Kafir
Bersumpah
Haram Minuman Keras dan Judi
Setelah Undang-Undang Larangan Minuman Keras itu Ditanfizkan
Pokok Berfikir
Peraturan Berburu dan Ihram
Kemuliaan Ka’bah
Madinah pun Kota Suci

Kenapa kita tak habis baca buku yang dibeli?


DAH BELI BUKU, KENAPA TAK HABIS BACA?

Anda pernah ada dalam situasi ni?
Min pernah. Ada yang min baca sekerat-sekerat & ada yang min baca skip beberapa muka surat.
Alasannya?
Ada dalam senarai yang diberikan tu.

Awalan cerita agak lambat - Bila rasa bab pertama tak berapa ngam, rasa nak teruskan baca bab seterusnya. Tapi bila dah 3-4 bab pun still tak sampai 'feel', ada potensi sampai situ aje.

Faktor rakan - Yang ni pun memainkan peranan penting. Sebab mereka tahu citarasa kita. 

Isi buku ada yang menyakitkan hati - Bila terlalu banyak perkaitan yang tak sepatutnya contoh bab politik, seks bebas, mencarut, adalah lebih baik tak habiskan baca.


Sebab Mengapa Pembaca Membeli Buku


KENAPA ORANG SUKA BELI BUKU?
BETUL KE COVER BUKU MEMAINKAN PERANAN UNTUK BUAT KEPUTUSAN BELIAN?
BILA IDOLA KITA SUKA BACA BUKU TERTENTU, KITA PUN NAK BACA JUGA KE?
ANDA DALAM KATEGORI MANA BILA SHOPPING BUKU?

Kami senaraikan 13 SEBAB UTAMA mengapa pembaca, ulat buku, kaki novel, bukuwan suka membeli buku.
Dan jika anda ada nak tambah lagi, boleh komen di bahagian bawah. Hanya mereka yang suka 'shopping buku' sahaja tahu.

Plus, bila time semua orang kena Perintah Kawalan Pergerakan / Movement Restricted Order, masa ni ramai yang cari buku di online shopper. Nak isi masa lapang, tambah ilmu & hilangkan boring.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...