Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Wednesday 16 March 2022

Lovely Badass ~ Fazlyn Ridz

(SEM & SS) RM35.00 > RM34.00

Deborah dan Iqmal saling mengenali semenjak zaman sekolah. Saling menyimpan perasaan antara satu sama lain. Sayangnya, perasaan itu tersembunyi hanya kerana salah sangka dan cemburu. Tiada sesiapa antara mereka tahu... cinta itu bukan sekadar cinta monyet. 

Move on setelah Iqmal hilang demi mengejar cita-cita, Deborah Raymond menikahi Zalman, lelaki yang dikenalinya bertahun kemudian tanpa dia tahu, Iqmal ingin memaknakan cintanya kepada Deborah setelah tamat pengajiannya di Canada. 

13 tahun berlalu, Iqmal masih membujang. Kesal kerana tidak pernah berterus terang tentang perasaannya. Diteruskan hidupnya berkawan dengan wanita lain walaupun sukar untuk membukakan hati seluas-luasnya kepada Syamsinar. Sehinggalah Deborah mengalami masalah rumah tangga dek suami yang lupa diri; peluang yang ada untuk memaknakan cinta di hatinya terhadap Deborah. Dia yakin dialah cinta sejati buat wanita itu. Dialah lelaki yang setia menyayangi. 

“I tak mahu you pergi tanpa dengar apa yang sepatutnya I beritahu you bertahun-tahun dulu. I’m sorry. I ambil tindakan paling bodoh kerana biarkan masa pergi begitu saja. I tak tahu apa sebenarnya yang ada dalam hati you.” -Iqmal 

Tidak mudah dia dapat mendekati Deborah sementelah wanita itu tahu dia telah bersama orang lain. 

“You anggap I perempuan murah ke? Semalam bercerai, hari ni dah boleh bersama lelaki lain? - Deborah 

Dan Deborah menghadapi konflik. Anak-anaknya trauma dengan kezaliman ayah kandung terhadap mereka. Iqmal calon terbaik; figura seorang ayah buat mereka. 

“The best for you. He’s your hero. Not my hero.”-Jacqueline. 

Dia wanita yang hampir sempurna di mata sesetengah lelaki. Namun Deborah sama seperti orang lain, banyak konflik dalam jiwanya. Mampukah Iqmal menjadi hero kepada anak-anaknya yang kurang kasih sayang ayah? Lebih daripada itu... adakah benar cinta sejatinya ialah Iqmal, bukan orang lain?