Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Friday 26 January 2018

Kalau Bukan Kerana Cinta ~ Daisy Zahra

(SEM & SS) RM25.00 > RM22.00

Faris, seorang jutawan kosmetik dan pemilik Ratu Citra Beauty. Sudah mempunyai kekasih, Raisya, yang merupakan seorang model dan pelakon. Oh! Juga mempunyai seorang PA, bernama Irdina, yang sudah mempunyai tunang iaitu Shafik dan sedang menghitung hari untuk melangsungkan perkahwinan dengan lelaki itu.

Namun, kerana satu kejadian Irdina bertindak untuk memutuskan pertunangan, sekali gus membatalkan perkahwinan mereka. Adanya bos yang sudi mengganti tempat pengantin lelakinya, tetapi… wajah Faris tidak seperti dahulu.

“Kalau you sudi, I nak naikkan pangkat you jadi isteri I”

Irdina serba salah. Sungguh, dia tidak menilai kerana paras rupa, tapi kerana cinta dan sayangnya yang masih bersisa untuk Shafik, dirasakan tidak adil pula untuk encik bos. Tapi, kalau dah jodoh tak ke mana. Mereka bersatu sebagai suami isteri.

“I tak nak dengar lagi bos, bos, bos… Sini bukan pejabat dan you kena biasakan diri panggil I yang lain. Sebab dah terbiasa panggil I boslah, you nampak I ni macam bos. Nanti kalau dibiarkan, sampai ke tua you panggil I bos.”

Biarpun si suami digelar Encik Beast kerana paras rupanya, Irdina tidak kisah. Di sisi Encik Beast, tiba-tiba boleh terbit satu rasa. Kalau bukan kerana cinta, habis tu apa yang sedang dirasainya sekarang? Dalam tempoh mengenali hati budi masing-masing mereka bahagia. Irdina menerima Encik Beast seadanya. Sehingga munculnya Talia yang cuba menggoda.