Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Friday 28 April 2017

Lelaki Versi Hero ~ Shazie Kamaruzaman

(SEM & S/S) RM25.00 > RM22.00

Puncanya satu saja! Atas sebab kecuaian sendiri, identiti rahsia Dean Raphael sebagai Anon, penulis novel cinta anonymous/unknown terdedah. Terkantoi pula tu dengan si die-hard fan Anon, Yara Sabrina. Tak ke haru hidup dia?

Menjadi satu-satunya individu yang tahu rahsia besar penulis best-seller itu, haruslah Yara gunakan segala peluang yang ada. Semua rahsia mahu dikorek. Malah, siap ofer diri jadi girlfriend sementara. Konon nak tolong Inche Anonnya itu seru semula mood menulis yang hilang selama ini.

“Kita... bercinta nak?” - Yara
“Kita? Bercinta? Kau gila?” - Dean

Gila tak gila. Sudahnya, mereka couple olok-olok juga. Hari-hari Yara muncul di BFF, buat jantung Dean nak pecah melayan. Itu belum lagi part kena kuarantin dengan Pak Enon. Tapi, bila ada lelaki lain cuba nak mengurat Yara, pandai pula hati dia jadi cuak. Dan-dan, terkeluar terus statement berani mati.

“Yara... Be mine.” - Dean
“Inche Anon, kita sekarang ni bukan dekat dalam novel tau. Yang awak boleh buat scene ala-ala hero ajak heroin kahwin macam tu aje. No, no, no!” - Yara

Berkahwin dengan penulis novel cinta. Agak-agak Dean sweet dan romantik ala-ala watak hero novel yang lelaki itu sendiri cipta tak? Dan, kisah fairy tale mereka ini pula, happily ever after atau sad ending nantinya? Haisy, pening!