Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Thursday 13 July 2017

Resipi Cinta Encik Cef ~ Zaza Qry

(SEM & S/S) RM24.00 > RM21.10

Ini memang gila!

Hidda Ayana yang tidak tahu memasak disuruh masuk ke dalam kelas masakan. Tapi, kerana dipaksa dia tetap pergi juga ke kelas tersebut. Bertemu dengan cef yang mengajarnya itu, lagilah dia sakit hati.

Cef muda yang bernama Zaf Ezfan itu amat menyakitkan hatinya. Sakit hati, tapi sebenarnya tidak sesakit hatinya apabila dicurangi oleh kekasih sendiri. Rezad tidak berbaloi untuk ditangisi. Lalu, Hidda Ayana membuat keputusan yang mengejutkan.

“Kalau saya putus cinta, cef nak kahwin dengan saya tak?”
“Ini dikira lamaran atau suka-suka?”
“Ikutlah cef nak ambil yang mana satu. Pilihlah sendiri.”
“Tapi, awak kena ambil hati umi sayalah. Umi saya tu sukakan ‘perempuan tu’. Yang pakaiannya longgar. Bukan baju unifom ketat macam ni.”

Perkahwinan tanpa rasa itu terjadi jua. Hidda Ayana dan Zaf Ezfan melayari perkahwinan seperti orang lain juga. Cinta yang tiada ketika perkahwinan dipupuk oleh Hidda Ayana dan Zaf Ezfan.

Lapisan demi lapisan lasagna, diselangi harumnya rempah,
Terjadilah sebekas kaserol lasagna cinta untuk Hidda Ayana. - Ezfan

Resipi cinta Ezfan untuk Hidda Ayana membuatkan Hidda Ayana tak senang duduk. Walaupun Rezad datang menggodanya semula atau Dhiani cuba menjatuhkannya, Hidda Ayana takkan menyerah kalah. Kerana resipi cinta encik cef itu hanya kepunyaannya.