Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Tuesday, 5 March 2019

Akad Dua Hati ~ Zan Zarida

(SEM & SS) RM24.00 > RM21.10

Utuhkan hatiku buat dirinya...

‘Berkolaborasi’ dengan Zain Arash sampai lelaki itu sanggup memberi cincin? Ingat bercinta ni sama dengan berbusiness? Peliknya, Miya Adeena tidak sedar bagaimana boleh terpikat dengan lelaki itu.

“Tak baik marah-marah. Jom kita pergi masjid kat depan tu. Hari ni kita dirikan solat, siapa tahu hari lain kita dirikan masjid pulak.” ~ Zain Arash

Begitu pun, Miya memulangkan cincin itu kerana mahu Arash menghantar rombongan rasmi. Malangnya sebelum lelaki itu tahu hal sebenar, dia terlibat dalam kemalangan. Adiknya, Haris meninggal di tempat kejadian sementara isterinya parah. Empat bulan berlalu, tiba-tiba Miya menerima berita Arash berkahwin dengan bekas adik iparnya. Meskipun terluka, Miya reda dan memulakan kehidupan baharu. Namun, kehadiran jejaka ofis sebelah membuat dirinya libang-libu.

“Kenapa tak beri peluang kat saya dan hati awak, Miya? Kumbang bukannya seekor. Terlepas kumbang ladybird, kumbang tanduk ada kat depan awak ni.” ~ Khalif Zikri

Saat kasih mekar di jiwa, lelaki lain yang hendak merisik, lelaki lain pula yang datang meminang. Benar, cinta itu umpama air yang boleh menghilangkan dahaga. Namun, pada masa yang sama bisa melemaskan!