Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Tuesday 11 February 2020

Haura ~ Ramlee Awang Murshid

(SEM & SS) RM26.00 > RM23.40

TRAGEDI berdarah di New Zealand telah merubah hidup pegawai polis Australia bernama Jessica. Serangan ke atas umat Islam di dua buah masjid di bandar Chrischurch telah menyebabkan Jessica turut menerima bahana apabila diserang penjenayah sehari selepas insiden itu. Rakan setugasnya terbunuh dan Jessica terlantar di hospital.

Setelah sembuh, Jessica diarahkan ke Swan Hill untuk melaksanakan tugasan undercover. Dia harus memburu Adam – penjenayah rakyat Malaysia yang diyakini terkait dengan agenda keganasan.

Jessica berjaya masuk ke dalam kehidupan Adam. Malangnya – dia jatuh cinta pada Adam sekali gus membuatkannya dalam dilema antara cinta dan kerjaya.

FAHMI ke Melbourne demi membuktikan cintanya. Malangnya – Waheeda akan dinikahkan dengan anak kenalan keluarganya. Fahmi kecewa dan tinggal di Australia melebihi tempoh masa yang dihadkan untuk pelancong. Dia bekerja secara haram sebagai pengutip buah. Akhirnya, dia ditangkap oleh pihak imigresen dan diusir pulang.

Fahmi berusaha memantapkan dirinya. Dia berazam untuk kembali semula ke Melbourne demi impiannya. Fahmi memiliki ‘senjata’ untuk menawan semula Melbourne mengikut aturannya sendiri. Demi sebuah cinta yang hilang, Fahmi menemui Adam di Melbourne dan mereka menjadi satu. Sama-sama berjuang demi sebuah cinta.