Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Tuesday 13 October 2020

Ulu yam di Liverpool 3 ~ Nazali Noor

(SEM & SS) RM30.00 > RM27.00

Buku ini merupakan nukilan terakhir Allahyarham Nazali Noor seteleh tiga tahun menyepi, kerana kekangan kesihatan yang tidak menentu membantutkan usaha beliau menghabiskan karya ini.

Manuskrip ini tidak sempat diedit oleh editor kerana karyanya dihantar kepada pihak editor beberapa minggu sebelum Allahyarham meninggal dunia. Namun kami sebulat suara untuk terus terbitkannya dalam teks asal. Sekurang-kurangnya karysa asal ini menjadi kenangan manis buat tatapan peminat arwah.

Melalui nukilan ini, arwah mengabadikannya khas buat isteri tercinta Ainon Abdullah atau lebih mesra dengan panggilan Ain. Ain merupakan wanita dunia dan akhirat arwah.

Menceritakan bibit-bibit perkenalan, dan seterusnya hingga ke jinjang pelamin. Betapa manis dan romantiknya memori mereka berdua. Memori terindah... Sayang, cinta dan kasih bersemi menjadi satu sehingga kukuhnya ikatan perkahwinan mereka. Dikurniakan lima orang anak yang comel dan bijak merupakan pelengkap rumah tangga mereka. Ain berkorban masa dan tenaga untuk membesarkan mereka dan menjadi isteri tanpa mengenal penat lelah.

Al-fatihah buat arwah. Semoga Allah tempatkannya dalam kalangan orang-orang yang beriman.