Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Wednesday 6 October 2021

Awak Suka Saya Tak? ~ Melur Jelita

(SEM & SS) RM60.00 > RM57.00

"Saya kenal sayang saya..."

Kisah kasih sayang di antara dua insan istimewa yang membuai tika manis, menyentak tika marah dan menginsafkan tika diuji, Hilmon Yong dan Intan Zulaikha. Hilman seorang jejaka kacukan Cina-Korea-Amerika yang baru mengenal Islam ditulis takdirnya dengan Intan Zulaikha sejak 11 tahun yang lampau.

Kera tampar mata!

"Percaya sangat mualaf tu..."Intan Zulaikha
"Kami digelar saudara baru,mualaf,masuk Melayu... bila label begini akan dihentikan kepada kami?
"Saudara baru sampai bila? Malah anak-anak kami dipanggil anak mualaf. Kenapa nak membezakan kami dengan orang Islam yang lain sedangkan semua umat Islam tu sama saja?" Hilman Yong

Kerana seekor semut.. kerana lidah...

"Don't you dare walk away from me! Kali ini, sekali you melangkah tinggalkan I, sepuluh langkah I akan tinggalkan you! You tinggalkan I, I akan tinggalkan you terus! You won't see me again!" Hilman Yong

Bagaimana hidup seorang Intan Zulaikha apabila jatuh hati kepada dua lelaki, dua nama dan dua personaliti? Hilman Yong seorang lelaki yang penuh kesopanan dan kesabaran. Damien Yong yang nakal,seksi dan selebet.

"You owe me a kiss!"Damien Yong

"Dia seperti bayangan di air... bila saya cuba menyentuhnya, air akan berkocak dan dia hilang...."Intan Zulaikha

"Awak sangat merinduinya sehingga awak nampak dia dalam diri saya..."Damien Yong

Hilmanku...sifuku...kekasihku...kembalilah...

"Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak.

Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walaupun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini..."