Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Thursday 23 March 2017

Jejaka Idaman Hati Saya ~ Cahaya Ainn

(SEM & S/S) RM24.00 > RM21.10

Hey I just met you
And this is crazy
But here’s my number
So call me maybe?
013-4567890
“Awek mana pulak yang bagi nombor telefon pada kau guna lirik lagu Carly Rae Jepse ni?”

Disebabkan kejadian lima tahun dulu, hidup Razan Atira berubah 365 darjah! Puan Azira, ibunya telah memberikan kata dua iaitu:

A. Kahwin dalam tahun ini juga.
B. Berhenti kerja.

Mana mungkin dia akan memilih pilihan pertama! Sudah terlalu banyak yang dia lalui dan korbankan semata-mata demi mencapai cita-citanya! Jadi, pilihan apa yang dia ada? Namun, apabila melihat siapa calon-bakal-menantu-ibunya, Razan Atira hampir pengsan. Kejadian lima tahun dahulu kembali menerjah dalam kotak ingatannya.

“Ya. Awak setuju dengan rancangan perkahwinan ni sebab awak nak balas dendam ke? Awak nak balas balik atas apa yang saya buat pada awak lima tahun dulu?” ~ Razan Atira.
“Tak sangka awak ingat lagi kejadian lima tahun dulu. Ingatkan dah lupa.” ~ Razin Adi.

Betulkah Razin Adi ingin membalas dendam atas apa yang telah berlaku lima tahun dahulu dengan menerima Razan Atira sebagai calon isterinya? Dan, bagaimana penerimaan Razan Atira apabila dia bertemu kembali dengan lelaki ‘lima tahun dahulu? Apakah yang terjadi lima tahun lepas?

“Setiap cerita, ada pengakhiran, tahu?”

Ya, setiap cerita pasti akan ada pengakhiran. Tapi, bagaimana Razan Atira mahu meramal pengakhiran kisah hidupnya, sedangkan permulaan hidupnya pun sudah kucar-kacir?