Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Wednesday 19 September 2018

Janji Untuk Eterniti ~ Aja

(SEM & SS) RM39.90 > RM35.10

Wujudkah kebahagiaan untuk seorang yang pada azalinya tidak diingini?

Emma Hanann, seorang anak banduan. Seorang anak pelayan warung. Seorang anak luar nikah. Dia langsung tak faham kenapa ada anak kerabat, lebih-lebih lagi tunangan orang, boleh suka pada dia. Mabuk air sejuk ke?

“Saya anak banduan. Takkan awak nak jadi menantu banduan? Takkan keluarga awak nak berbesan dengan banduan? Awak ditakdirkan untuk orang lain. Orang akan tanya. Kenalan keluarga awak akan tanya pasal keluarga mentua awak.”

Wujudkah cinta sejati untuk seseorang yang telah pun dimiliki orang lain?

YAM Tengku Taufiq Syahlan, dia mungkin telah ditunangkan pada umur 6 tahun dengan pilihan keluarga. Datang pula seorang gadis biasa. Wajah yang beku. Mata yang sedih. Namun senyuman itu telah berjaya menghangatkan hatinya yang dingin.

“Take everything from me. Body, mind, soul. They’re yours. They’re already yours. They’re not even mine anymore.”

Wujudkah ruang kemaafan untuk seseorang yang telah biasa disogok kemewahan dunia?

Tengku Putri Amani Najihah, dulu, kini dan selamanya hatinya untuk tunang tersayang. Dialah jantung, dialah denyutan nadi, dialah darah yang mengalir di setiap urat saraf yang membaluti tulang-temulang. Tapi mengapa kasih sayangnya tidak dibalas dengan adil? Layakkah cintanya yang mulia dibandingkan dengan cinta seorang anak banduan?

Janji Untuk Eterniti, untuk siapakah janji itu diberi?