Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Monday, 10 December 2018

Bahagia Yang Dijanjikan ~ Sara Irdina

(SEM & SS) RM28.00 > RM24.60

Melihat perkahwinan kakaknya membuatkan Maisara menyimpan hasrat untuk tidak berkahwin terutama dengan orang kaya yang berlagak sombong.. Baginya, kebahagiaan dia apabila melihat keluarganya bahagia bukannya berkahwin dan dapat suami yang kaya raya.

Tapi, apa yang dia tak nak itulah yang datang mendekat dan melekat padanya. Azriel yangmuncul dalam hidupnya cukup buat dia gila dengan sikap tak faham bahasa. Apa yang dia cakap, satu pun Azriel tak ambil peduli tetap mahu dia jadi peneman hidup lelaki itu.

“Kalau betul awak cintakan saya dan sanggup lakukan apa sahaja untuk saya. Saya nak awak tinggalkan semua harta awak dekat sini dan kita tinggal dekat kampung dengan umi. Awak kena bangunkan tanah arwah ayah saya dengan bercucuk tanam. Sanggup?”

“Abang sanggup. Kecil punya hal tu sayang.”

Mereka diuji kiri dan kanan. Satu persatu perkara yang berlaku membuatkan mereka terpisah jauh. Apa yang akan berlaku seterusnya? Apa nasib anak yang dikandung oleh Maisara? Berjayakah semua rancangan Zety?

Cinta yang luhur akan kekal walaupun rintangan sebesar alam dan kepercayaan sekecil zarah sekalipun. Mampukah mereka memiliki cinta luhur itu? Kebahagiaan yang dijanjikan, mampukah ia dibuat semudah melafazkan janji?