Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Wednesday 27 January 2021

Teja di Hati ~ Liza Nur

(SEM & SS) RM30.00 > RM28.00

Kahwin. Topik yang sangat ralat bagi Teja. Apatah lagi menikahi bekas kawan karib yang pernah menyakiti hatinya suatu ketika dulu. Aneh, majlis pernikahannya berlangsung lancar meskipun perjalanan hidup mereka selepas itu berbonggol-bonggol bagaikan jalan yang tidak diturap.

“Aku akan melekat dengan kau macam pacat kalau kau tak nak lepaskan aku sekarang. Aku akan pastikan hidup kau susah. Aku akan pastikan kau takkan bahagia dengan Aqila.” - Teja.

“Please do that.”- Luq

Ikatan perkahwinan yang dimulakan dengan nawaitu serong untuk melarikan diri daripada bekas teman wanitanya, Aqila akhirnya menjerat diri Luq. Saat keikhlasannya masih diragui, Luq terus-menerus cuba mempertahankan rumah tangganya. Namun, Tuah hadir menuntut Tejanya.

“Awak tahu tak, Teja? Awak perempuan pertama yang saya suka sejak kali pertama saya pandang.” - Tuah

Mampukah lelaki pramatang seperti Luq menjadi pelindung yang diperlukan Teja apabila musibah datang melanda? Atau mungkinkah dia akan berlalu pergi, mengulangi kesilapan silamnya?

“Mungkin aku bukan laksamana terbilang, bukan sultan atas takhta. Tapi, Teja yang satu ini, aku punya. Jangan sesiapa pandai-pandai nak claim ownership.”– Luq.