Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Monday 21 February 2022

Jane And The Black Kebaya 1 (Edisi kemaskini) ~ Jeehan

(SEM & SS) RM28.00 > RM27.00

Kebaya hitam hadiah daripada Jerrad merupakan tanda perpisahan kepada isterinya. Jerrad meninggalkan James dan isterinya sehingga isterinya menderita di kota London dan menikahi wanita Asia. Akhirnya isteri Jerrad membunuh diri dengan lengkap berkebaya hitam.

Peristiwa itu meninggalkan kesan yang mendalam buat James yang masih kanak-kanak. Lantaran peristiwa itu, James berazam menjadi suami yang
terbaik buat isterinya, Jane. Namun peristiwa 30 tahun lampau berulang semula dengan cara yang berlainan apabila Jane mati terbunuh dengan memakai kebaya hitam yang indah, hadiah ulang tahun perkahwinan mereka. James yang tidak sanggup kehilangan Jane telah menggunakan khidmat Pawang Seman untuk memuja roh jahat untuk menghidupkan Jane semula. Setelah Jane kembali hidup tanpa nyawa dengan paku di tengkuknya, James ketakutan lalu membawa lari anak mereka, Jack pulang ke London.

Setelah berpuluh tahun, Jane tetap menanti James pulang di depan banglo lama mereka di Ipoh, Perak. Jack yang meningkat dewasa telah menemui catatan James tentang segala yang terjadi berpuluh tahun lalu. Jack nekad mengajak James pulang ke Malaysia untuk menguruskan jasad Jane mengikut fitrah. Namun sesuatu telah berlaku apabila mereka bertemu dengan Hasmah. Siapakah Hasmah? Dapatkah James dan Jack dengan bantuan Kiyai Ibrahim menyelamatkan jasad Jane daripada ditakluk oleh roh jahat?