Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Wednesday 22 June 2022

Kala Cinta Bernyanyi ~ Fizziany

(SEM & SS) RM35.00 > RM34.00

Ada sekumpulan penculik amatur yang terdiri daripada Abu, Dol dan Aishah. Mereka menculik Fahri, anak seorang jutawan yang baru sahaja pulang ke Malaysia. Fahri terlepas, lalu dia menculik Aishah. Abu dan Dol memburu Fahri dan Aishah. Kemudian, Abu, Dol, Aishah dan Fahri bergabung. Mereka menculik Mail, iaitu orang kanan ketua yang menjadi dalang di sebalik penculikan Fahri. Mail dijadikan tebusan untuk mengugut ketuanya. Namun, Mail terlepas. Kemudian, Mail menculik Aishah.

Di tengah-tengah kekalutan itu, cinta tumbuh menjalar di antara Fahri dan Aishah. Ada lagu-lagu cinta yang mula bernyanyi di hati tatkala mata saling merenung. Sikap budiman dan sopan yang ditunjukkan oleh Fahri memukau hati Aishah. Manakala lebam di pipi Aishah akibat ditumbuk oleh Fahri, menjadi sebab Fahri terus merenung wajah Aishah sampai setiap lekuk wajah gadis itu sukar dibuang lagi dari ingatan. Kadangkala, untuk jatuh cinta kita tak perlu pandang rupa atau kenal dia siapa. Kalau hati dah suka, yang lain-lain dah tak ada makna.

Demi melepaskan Aishah yang ditawan penjahat, Fahri rela serah diri. Dia mahu bersemuka dengan dalang utama di sebalik kes penculikannya. Namun, pada hari yang genting itu, Fahri semakin bingung.

Kenapa dia diculik dan mahu dibunuh oleh seorang lelaki yang langsung dia tak pernah kenal?
Apa hubungan Aishah, Dol dan Abu dengan kumpulan penjahat itu sampai mereka sanggup menculik Fahri?

Kenapa dia yang selama ini tinggal di London, kini diculik di Malaysia?
Apa motif penculikan dan pembunuhan itu?

Dilema Fahri mencapai kemuncak apabila dia harus memilih sama ada pulang semula ke London bersama ibunya, atau terus mencari Aishah demi cintanya.