Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Tuesday 6 June 2017

Honey Bunny ~ Ammara Ayyash

(SEM & S/S) RM25.00 > RM22.00

BERKAWAN pun tak sudi apatah lagi bercinta. Namun, dia tekad aku harus jadi miliknya. Usikan dan gelaran Honey Bunny untukku pun tak pernah lekang dari bibirnya.

"Keluar dari rumah ini! Mulai saat dan detik ini, Ummu Hani bukan anak aku lagi."- Abah.

MERAUNGLAH sepuasnya, kasih sayang abah sudah terputus. Yang ada cuma bisikan seorang lelaki yang ingin meraih cintaku. Namun mengapa ungkapan itu tidak pernah keluar dari mulutnya?

“Dengan melihat mata kau, aku hanyut. Dengan mendengar suara kau, aku terbuai. Dengan sentuhan kau, aku lemas dan dengan ketulusan kasih kau, aku khayal. Hanya dengan kau, jantung aku berdegup kencang tak kira masa. Bersama dengan kau, aku lupa waktu sedang beredar. Hanya kau satu-satunya, Hani.” – Reza

BAGI Reza, biarlah cintanya tak terucap asalkan segala belaian dan perhatiannya menggambarkan rasa yang menggebu di hati. Dia sanggup lakukan apa sahaja untukku tetapi bukan menyatakan perasaannya secara lisan. Ya, apa saja sehinggakan aku putus tunang dengan pemuda pilihan keluargaku.

KERANA harta, pertalian yang wujud terlerai begitu sahaja. Kerana dendam, ada nyawa yang terpaksa dipertaruhkan dan kerana cinta, ada semangat baru yang lahir kali kedua.

“Demi Tuhan, aku sanggup menjadi hamba cinta kau, Reza." - Hani
"Dan demi Tuhan, kau yang aku cinta bukan seorang hamba, tapi peneman untuk sepanjang perjalanan kita yang penuh dengan onak dan duri." – Reza