Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Thursday 14 July 2022

Al-mahdi: The Last Savior ~ Siti Sujinah Sarnap

(SEM & SS) RM37.90 > RM37.00

Kita mengenal Imam Mahdi dan ciri-cirinya hanya melalui Rasulullah sallallahu "alaihi wasallam. Oleh itu sebaik-baik tempat untuk merujuk tentang perkara in adalah hadis-hadis baginda. Terdapat beberapa ramalan dan konspirasi mengenai keadaan akhir zaman yang penulis kongsikan untuk renungan bersama. la dikaitkan dengan hadis-hadis tentang Imam Mahdi dan situasi yang berlaku di dunia sekarang ini.

Kedatangan Imam Mahdi sangat dinantikan oleh umat Islam yang kini sedang tenat diserang dari pelbagai sudut. Negara-negara umat Islam dijajah, ditindas, akidah mereka diseleweng, diasak dengan pelbagai fahaman yang menyesatkan. Mush kita yang pasti adalah mereka yang bersekongkol dengan zionis seta hamba-hamba Dajal. Namun malangnya telah timbul sejenis virus amat berbahaya yang sedang menyerang umat Islam kini. Dan amat dibimbangi virus ini akan menjadikan mereka tidak fokus kepada kedatangan Imam Mahdi.

"Musuh akan mengerumuni kamu dari semua penjuru, sebagaimana mereka berkumpul menghadapi makanan." Ditanya,"Adakah kami waktu itu sedikit?" Baginda berkata, "Bahkan kamu ramai. Tetapi kamu bagai sampah yang dibawa air hujan. Allah akan menghilangkan rasa takut pada hati mush kamu dan akan menimpakan dalam hati kamu "Wahn'. Ditanya,"Apa itu 'wahn?" Baginda berkata, "Cinta dunia dan takut mati." Buku ini cuba mengupas tentang benarkah Imam Mahdi akan muncul, siapa dia, siapakah pula pengikutnya. Semoga ia memberi panduan kepada yang sedang tercari-cari kebenaran.