Belian & Pertanyaan:

Belian & Pertanyaan:

Monday 27 March 2017

Jom Bercinta!!! ~ Dayana Darwisy

(SEM & S/S) RM28.00 > RM24.60

Atilia gadis manis, periang dan manja. Sentiasa hidup ceria dan bahagia walaupun punya musuh ketat dalam kalangan ahli keluarganya sendiri. Siapa lagi kalau bukan anak saudaranya. Dia dan anak saudaranya yang bernama Rafiq Idlan itu pantang bertemu mata, pasti ada saja yang tidak kena. Bahkan tindak-tanduk lelaki itu mampu menaikkan darahnya dan mendidihkan hatinya setiap kali bersua.

Hidupnya bertambah pening dengan kehadiran wanita bernama Balqis. Kedatangan wanita itu telah mengubah perjalanan hidupnya. Semata-mata ingin mengelakkan diri daripada terjebak dengan wanita itu, dia perlu menukarkan statusnya dengan kadar segera. Masalahnya siapa yang sanggup membantu?

Ya... memang tidak dinafikan dia meminati seseorang. Berpuluh-puluh coretan luahan hatinya terhadap lelaki bernama ‘Raid’ itu dia karang. Tapi permasalahannya sekarang... ‘Raid’ itu bukannya cintakan dia pun. Takkan dia nak ajak kawan Rafiq Idlan bernama Ayman Hyeqal itu berkahwin dengannya pula? Itu gantung diri namanya. Dia pun tidak sanggup hendak menduakan ‘Raid’ walaupun tahu dirinya bukan sesiapa dalam hidup lelaki itu. Lagipun dia dah buat ‘Aku Janji’ dengan diri sendiri, tidak akan berkahwin selagi ‘Raid’ idaman kalbunya itu belum berkahwin. Wanita bernama Balqis ini benar-benar menyusahkan hidupnya!

Aduh, nak buat macam mana? Siapa yang perlu dicekup dan dipaksa berkahwin dengannya? Adakah mamanya punya idea yang bagus dan sekali gus boleh bantu meleraikan permasalahan yang menimpa dirinya? Dan bagaimana pula dengan ‘Raid’ cinta agungnya itu? Mampukah dia melepaskan cintanya pergi begitu sahaja? Atau sebaris ayat ini bakal mendekatkan dirinya kepada lelaki bernama Raid itu?

Raid... aku ingin mencintai dan dicintai. Aku ingin bila kuterjaga, kau selalu ada di sampingku selamanya.

Tapi siapakah sebenarnya ‘Raid’ yang Atilia dambakan dalam hidupnya selama ini? Jom Bercinta... nyata atau sekadar impian semata-mata